Anglia után elkezdtem kísérletezni otthon a cupcake sütéssel, hogy a családnak be tudjam mutatni mi is az pontosan, mert elképzelni sem tudták, hisz soha nem hallottak róla. Felvezetésnek, csak annyit mondtam, hogy „muffinszerű és krémes”. Internetes receptjeim alapján, sajnos nem lett az igazi. A krém vagy túl édes lett vagy összeesett, a tészta pedig kiszáradt vagy túl tömény volt.
Szerencsére ismét lehetőségem volt, hogy kiutazzak Angliába. Brigi jelezte, hogy van néhány meglepetése…kitalált magunknak egy londoni cupcake túrát, valamint beíratott minket egy cupcake kurzusra, just for fun!!! Egy megrajzolt térképet követve, felkerestük a feljegyzett boltokat vagy cupcakery-ket (cupcake sütödék, pékségek) és egész nap csak kóstolgattunk. Kókuszosat, pille cukrosat, ismét Red Velvetet, levendulásat, és csokisat. Az élmény maga szuper volt, és már tudtuk, hogy nem csak „hú, de édes” lehet… A boldogság hormonjaink az egekbe szöktek, sokat nevettünk és fényképeztünk. És ezután jött a kurzus! Megtanultunk különböző díszítési technikákat, fondantból (cukormáz) különböző figurákat készíteni, bevezettek minket a cupcake sütés és hozzávalók rejtelmeibe, valamint bemutatták a munkafolyamatokat. Pár nap múlva pedig ismét Budapest várt. Rengeteg élménnyel és ötlettel, két doboz általunk készített cupcake-kel, valamint három új cupcake-s receptkönyvvel tértem haza.